Energieleveranciers Nieuweschoot Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Nieuweschoot vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle unieke welkomstkortingen die jij via de sites van aanbieders zoals Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en kost slechts een paar minuten. Op de site lees je toepasbare feiten en tips dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Nieuweschoot

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Nieuweschoot? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met aspecten als: verbruik (kWh en m3) en adres. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan alleen de energiekosten. Deze bepalen maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden flink wat maatschappijen een flinke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €80 t/m €265. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Zaandijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om nogal een moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Nieuweschoot mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Nadien doorzoek je een lijst met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je selecteert rap de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is binnen enkele minuten geregeld. Moeite bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op energieleverancieractie.nl vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.925 kWh 675 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.775 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.925 m³

Alle pakketten

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Energieflex tot Pure Energie.

Bekijk het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €425 per jaar.

A la minute overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Nieuweschoot

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een voordelig pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van energieleverancieractie.nl kan men eenvoudig energieprijzen Nieuweschoot vergelijken. Geef je woongegevens en verbruik in, en selecteer probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan rechts en vergelijk direct de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Halsteren afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Nieuweschoot?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Nieuweschoot mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Nieuweschoot? Hier bekijk je een aantal van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Essent, Vattenfall, Eneco, NLE + Budget Energie, Oxxio, Qurrent, ENGIE, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1900 kWh t/m 3950 kWh stroom en 850 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: achterhaal altijd de voorschriften van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Nieuweschoot. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen energiemaatschappij. In dit schrijven vind je de prijzen en extra regels (denk hierbij aan opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Je vorige gas & licht pakket wordt opgezegd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande maatschappij. Dikwijls gebeurt dit zo’n week voor de overstapdatum, echter soms ook tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energieleverancier communiceert dit weer richting de “vroegere” energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Nieuweschoot. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon aanpassen. Tevens incasseer je een eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “energie-aanbieder Liander“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn wind en zon (stroom). Veel maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Heerenveen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een AWB, Remeha, Atag, Intergas of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw eigen verbruik reduceert heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Nieuweschoot

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Nieuweschoot en betaal minder voor gas en licht!