Energieleveranciers Niawier Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Niawier vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek tijdelijke aanbiedingen die je niet via de website van onder andere Energieflex of Vattenfall kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en kost slechts een paar minuten. Op de site vind jij handige feiten en hulp voor het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Niawier

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Niawier? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van factoren als: energieverbruik en adres. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder geven flink wat bedrijven een aantrekkelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €110 tot €205. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Wissenkerke.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met nogal een ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Niawier april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Hierna tref jij een opsomming met relevante energiebedrijven. Jij kiest meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Hulp nodig bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl vind je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 persoon 1.850 kWh 700 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle grote providers vergelijken. Van De Vastelastenbond tot Innova Energie.

Flink besparen op jouw energie

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €335 per jaar.

Makkelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Niawier

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van onze tool kan je vlug energieprijzen Niawier vergelijken. Vul jouw locatie en verbruik in, en bekijk ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald contract? Bekijk dan website van de aanbieder. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en vergelijk onmiddellijk de beste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Grijpskerke afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Niawier?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Niawier april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Niawier? Hieronder vind jij een aantal van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, NLE en ook Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Oxxio met een verbruik van 2050 kWh – 4100 kWh stroom plus 1350 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Tip: doorzoek wel de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Niawier. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de nieuwe energieaanbieder. In deze mail of brief tref jij alle tarieven en kleine lettertjes (denk aan opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw vorige energiecontract wordt beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: ga je verhuizen? Jij zult dan dikwijls het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige energieaanbieder. Normaal gesproken gebeurt dit zo’n week voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energieleverancier speelt de standen door aan de “vroegere” aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Niawier. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Daarnaast krijg je te maken met de eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “energiebedrijf Vrijopnaam“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal leveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Dongeradeel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als jij de energievraag weet te verkleinen levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Niawier

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Niawier en betaal minder voor gas en licht!