Energieleveranciers Muntendam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Muntendam vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel tijdelijke welkomstacties die je niet via de website van onder andere Essent en Vattenfall kunt vinden. Overstappen gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij nuttige feiten en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Muntendam

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Muntendam? Het is onmogelijk één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: energieverbruik en adres. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, regiotoeslag, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook gunnen de meeste maatschappijen een gulle welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €100 – €225. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Wilp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een aardig complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Muntendam april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Daarop tref jij een tabel met de meest voordelige energiebedrijven. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Hulp nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hierna tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 bewoner 2.000 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Engie tot en met MAIN Energie.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €435 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Muntendam

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van energieleverancieractie.nl kun jij moeiteloos energieprijzen Muntendam vergelijken. Voer je adres plusenergieverbruik in en selecteer binnen no-time het goedkoopste pakket. Meer details over een bepaald contract? Dat is te vinden in de merkpagina. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en achterhaal binnen no-time de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Goor afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Muntendam?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Muntendam april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Muntendam? Op energieleverancieractie.nl vind jij een lijstje met beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, Pure Energie, NLE, Essent, Greenchoice maar ook Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Oxxio gerekend met een verbruik van 2250 kWh – 3450 kWh stroom en 950 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: bekijk ten alle tijde de voorschriften van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Muntendam. Als je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande aanbieder. In dit schrijven bekijk jij alle tarieven en kleine lettertjes (onder andere energiebelasting, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat lopende pakket wordt beëindigd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe energieleverancier. Meestal gebeurt dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Muntendam. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Bovendien ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “energiebedrijf Energieflex“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. De meeste aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De bedrijven halen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op het dak of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Menterwolde.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Nefit, AWB, Intergas, Remeha of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket doet hier aan mee. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw eigen verbruik kunt terugdringen kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Muntendam

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Muntendam en bezuinig op gas en licht!