Energieleveranciers Monnickendam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Monnickendam vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel exclusieve welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Energieflex en Innova Energie kan afsluiten. Het oversluiten gaat handig en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina vergaar je nuttige toelichtingen en tips bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Monnickendam

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Monnickendam? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieconsumptie en woning. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energiekosten. Dat beslaat slechts ten dele de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast gunnen veel aanbieders een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €130 tot €210. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Wijlre.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een aanzienlijk moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Monnickendam mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Hierna vind je een overzicht met de meest voordelige energieleveranciers. Je selecteert vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo geregeld. Moeite bij het invullen van jullie energieverbruik? Hieronder check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 725 m³
2 personen 2.475 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle erkende providers vergelijken. Van Budget Energie tot Vattenfall.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €325 per jaar.

Razendsnel overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Monnickendam

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Middels energieleverancieractie.nl kan men probleemloos energieprijzen Monnickendam vergelijken. Vul jouw locatie plusverbruiksgegevens in, en selecteer eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer info over een zeker contract? Selecteer dan site van de leverancier. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en achterhaal ogenblikkelijk de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Gieterveen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Monnickendam?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Monnickendam mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Monnickendam? Op energieleverancieractie.nl vind je een lijstje met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, NLE, Greenchoice, Eneco, Essent maar uiteraard ook Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio op basis van een verbruik van 2300 kWh tot 2750 kWh stroom plus 900 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jullie actuele energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: check wel de condities van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Monnickendam. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de aankomende energiemaatschappij. Daarin lees je alle tarieven en condities (denk hierbij aan vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat oude energiecontract zal worden opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige leverancier. Normaliter dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Monnickendam. Het is nog even wachten op een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Daarnaast incasseer jij de eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “energieleverancier Westland Infra“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante keuzes zijn wind en zon (stroom). Veel van de leveranciers hebben dat in hun portfolio. De aanbieders kopen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Waterland.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij de energievraag kunt minderen kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Monnickendam

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Monnickendam en bespaar op gas en licht!