Energieleveranciers Meterik Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Meterik vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel aantrekkelijke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bijv. E.ON en UnitedConsumers kunt gebruiken. Overstappen gaat handig en probleemloos. Hieronder lees je praktische details en handreikingen ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Meterik

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Meterik? Het is onmogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: stroom- en gasverbruik en locatie. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energiekosten. Dit beïnvloed maar voor een deel de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, verbruikskosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien geven flink wat leveranciers een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €100 tot €270. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Westerhoven.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een behoorlijk moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Meterik juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna tref jij een lijst met relevante energie aanbieders. Je vindt zo gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is zo rond gemaakt. Hulp nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op de site bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 2.000 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.625 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan Innova Energie.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €495 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Meterik

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via onze zoekmachine kan jij onmiddellijk energieprijzen Meterik vergelijken. Vul jouw locatie plusgas/licht inschatting in en kies snel de goedkoopste leverancier. Meer details over een zekere leverancier? Bekijk dan website van de aanbieder. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen aan de rechterkant en check à la minute de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Gasselternijveen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Meterik?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Limburg)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Meterik juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Meterik? Hieronder doorzoek jij een opsomming met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Pure Energie, Essent, NLE, Eneco en ook Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1800 kWh tot 4100 kWh stroom en 850 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: bekijk ten alle tijde de opgestelde regels van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Meterik. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van de nieuwe aanbieder. Hierin lees je de geldige tarieven en bijkomende kosten (denk aan netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je huidige gas en stroom pakket wordt beëindigd. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe energieaanbieder. Gewoonlijk doe je dit vlak voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energieaanbieder communiceert dit weer richting de eerdere leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Meterik. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bewerken. Daarbij krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “vergelijk Cogas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energie-aanbieders doen hier aan mee. De organisaties halen deze zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Horst aan de Maas.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Nefit, Remeha, AWB, Vaillant of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Limburg.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij de energievraag kunt terugdringen heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Meterik

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Meterik en betaal minder voor gas en licht!