Energieleveranciers Meppel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Meppel vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel speciale kortingsacties die je niet via de website van aanbieders zoals Engie of NLE kunt gebruiken. Het oversluiten gaat moeiteloos en is zo gepiept. Op deze website vind jij praktische aanwijzingen en handreikingen ten behoeve van het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Meppel

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Meppel? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Uiteraard moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast hanteren sommige organisaties een flinke welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €170 t/m €240. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Westerbork.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een behoorlijk gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Meppel mei 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Nadien volgt een opsomming met de goedkoopste energie aanbieders. Je ontdekt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.975 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 1.950 m³

Alle leveranciers

Alle grote providers vergelijken. Van Huismerk Energie tot Vattenfall.

Het goedkoopste contract

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €415 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Meppel

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een voordelig contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Middels de vergelijker kunnen jullie vlug energieprijzen Meppel vergelijken. Geef je woongegevens + gas/licht inschatting in en selecteer moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zeker pakket? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en ontdek binnen no-time de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Garrelsweer afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Meppel?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Meppel mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Meppel? Op deze pagina doorzoek jij een ranglijst van standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Pure Energie, NLE maar ook Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2300 kWh t/m 4350 kWh stroom en 850 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jullie actuele energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: check altijd de kleine lettertjes van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Meppel. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe aanbieder. In deze mail of brief tref jij de kosten en regelgeving (denk hierbij aan regiotoeslag, netbeheerkosten, leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie huidige pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande aanbieder. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige aanbieder stuurt de standen door naar jouw “oude” maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Meppel. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Daarnaast incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “vergelijk Stedin“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De bedrijven kopen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Meppel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Nefit, Remeha, Vaillant, AWB of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je het verbruik van energie kan verlagen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Meppel

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Meppel en bespaar op gas en licht!