Energieleveranciers Maassluis Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €265 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Maassluis vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet meteen de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstkortingen die je niet via de website van bedrijven als Fenor of Qwint kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en probleemloos. Op deze website lees je handige feiten en hulp ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Maassluis

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Maassluis? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: energieconsumptie en adres. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien schenken veel leveranciers een hoge welkomstkorting voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €100 t/m €210. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Wapse.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een behoorlijk flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Maassluis september 2023? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna doorzoek je een lijst met de beste energieleveranciers. Je selecteert snel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Op de site vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 600 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.800 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van E.ON tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vind het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €315 per jaar.

Een snelle overstap

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Maassluis

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. energieleverancieractie.nl kunnen jullie snel energieprijzen Maassluis vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruiksgegevens in, en zoek moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zekere leverancier? Ga dan verder naar de merkpagina. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en vergelijk meteen de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Escharen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Maassluis?

 1. Geef jouw postcode door (Zuid-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Maassluis september 2023

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Maassluis? Op deze website lees je een aantal van veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Eneco en ook Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE gerekend met een verbruik van 2250 kWh tot 2650 kWh stroom plus 1150 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van jouw leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Tip: controleer altijd de voorschriften van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Maassluis. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energieaanbieder. In deze mail of brief zie jij afgesproken prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je gratis, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie lopende gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe maatschappij. Normaliter gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 14 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige aanbieder stuurt de standen door naar de eerdere energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Maassluis. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Ook krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “korting bij Vattenfall“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Maassluis.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Vaillant, AWB, Nefit, Remeha of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je het verbruik van energie kunt minderen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Maassluis

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Maassluis en bezuinig op gas en licht!