Energieleveranciers Maarssen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Maarssen vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle tijdelijke aanbiedingen die je niet via de website van bedrijven als Budget Energie of Vandebron kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en rap. Hieronder vind je toepasbare details en tips ten behoeve van het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Maarssen

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Maarssen? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Verder moet je verder kijken dan uitsluitend de energiekosten. Dat beslaat maar beperkt de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht: het telt allemaal mee. Daarnaast hanteren sommige bedrijven een flinke welkomstkorting bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €130 t/m €200. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Wagenborgen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aanzienlijk moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Maarssen april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop vind je een lijst met de goedkoopste energieleveranciers. Je selecteert meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Moeite bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hier tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.725 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle grote organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vind het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €375 per jaar.

Gelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Maarssen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kun jij meteen energieprijzen Maarssen vergelijken. Vul jouw locatie en ook stoom/gas verbruik in en vind vlug het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Dat is te vinden in de merkpagina. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en check onmiddellijk de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Epse afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Maarssen?

 1. Geef jouw postcode door (Utrecht)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Maarssen april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Maarssen? Hieronder check je een opsomming met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, NLE, Greenchoice, Eneco, Vattenfall maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2450 kWh tot 3300 kWh stroom plus 1350 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jullie actuele maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: achterhaal wel de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Maarssen. Nadat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de nieuwe aanbieder. Hierin bekijk je afgesproken prijzen en condities (denk hierbij aan verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Jouw vorige pakket wordt stopgezet. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energiemaatschappij. Gewoonlijk dien je dit te doen vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Maarssen. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Tevens ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “korting bij Fenor“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Onder andere een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn wind en zon (stroom). Veel energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De aanbieders kopen deze windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Stichtse Vecht.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Utrecht.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie kunt terugdringen heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Maarssen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Maarssen en betaal minder voor gas en licht!