Energieleveranciers Lutjegast Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Lutjegast vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstacties die jij via de sites van bedrijven als Energiedirect.nl en NLE kunt vinden. Overstappen gaat eenvoudig en rap. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij functionele toelichtingen en handreikingen ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Lutjegast

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Lutjegast? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Uiteraard moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele je rekening voor de energie. Controleer maar de energie jaarrekening: regiotoeslag, aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast hanteren flink wat maatschappijen een hoge welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €155 tot €195. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Waalwijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over nogal een complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Lutjegast mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Daarop volgt een opsomming met de goedkoopste energiebedrijven. Je treft simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time geregeld. Hulp nodig bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Hier check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 650 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Clean Energy tot aan NLE.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €435 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Lutjegast

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van de vergelijker kan jij meteen energieprijzen Lutjegast vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook energieverbruik in en vind eenvoudig het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald pakket? Selecteer dan website van de aanbieder. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en ontdek binnen no-time de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Emst afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Lutjegast?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Lutjegast mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Lutjegast? Hier check je een aantal van beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Essent, Eneco, Greenchoice, NLE en ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE gerekend met een verbruik van 2350 kWh tot 4050 kWh stroom plus 1300 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: bekijk altijd de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Lutjegast. Als je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe aanbieder. Hierin vind je de overeengekomen kosten en condities (denk aan netbeheerkosten, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Dat werkende contract wordt opgezegd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan doorgaans het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige energieleverancier. In de meeste gevallen doe je dit vlak voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier stuurt de standen door naar de “vroegere” energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Lutjegast. Je kunt rekenen op een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Ook ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “korting bij Anode Energie“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste opties zijn wind en zon (stroom). Veel van de leveranciers doen hier aan mee. De aanbieders bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Grootegast.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elke aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij de energievraag reduceert kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Lutjegast

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Lutjegast en bespaar op gas en licht!