Energieleveranciers Longerhouw Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €585 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Longerhouw vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle exclusieve aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Anode Energie of Innova Energie ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en kost slechts een paar minuten. Op deze website doorzoek jij handige aanwijzingen en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Longerhouw

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Longerhouw? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van factoren als: energieconsumptie en woonplaats. Daarnaast moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Tevens verstrekken veel organisaties een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €100 – €285. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Vragender.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een behoorlijk complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Longerhouw mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Hierna doorzoek je een overzicht met de goedkoopste energiecontracten. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Advies nodig bij het invullen van jouw verbruik? Hierna check je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.025 m³

Compleet aanbod

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Engie tot aan Powerpeers.

Een lagere energierekening

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €435 per jaar.

Een snelle overstap

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Longerhouw

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van onze tool kan men binnen no-time energieprijzen Longerhouw vergelijken. Voer je adres & verbruik in, en zoek eenvoudig het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en bekijk snel de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Eleveld afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Longerhouw?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Longerhouw mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Longerhouw? Onder dit stukje vind jij een aantal van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Essent, NLE + Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1850 kWh t/m 4500 kWh stroom plus 1400 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw bestaande leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: doorzoek altijd de condities van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Longerhouw. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende maatschappij. In deze mail of brief tref jij de prijzen en extra regels (denk hierbij aan verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw huidige gas en stroom pakket wordt stopgezet. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe energiemaatschappij. Doorgaans gebeurt dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Longerhouw. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Daarnaast ontvang jij de eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “actie van Oxxio“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste opties zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle leveranciers hebben dat in hun portfolio. De organisaties importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw energieconsumptie kan verlagen kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Longerhouw

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Longerhouw en bezuinig op gas en licht!