Energieleveranciers Lekkerkerk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Lekkerkerk vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek unieke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Greenchoice of HVC kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en probleemloos. Op deze pagina vind je bruikbare details en tips t.b.v. het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Lekkerkerk

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Lekkerkerk? Het is onmogelijk één energieleverancier te betitelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Ook hanteren enkele maatschappijen een hoge welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €100 tot +/- €230. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Velddriel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een behoorlijk complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Lekkerkerk februari 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens volgt een overzicht met de meest voordelige energie aanbieders. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten gedaan. Hulp nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hierna vind je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.875 kWh 725 m³
2 personen 2.300 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.150 kWh 2.000 m³

Alle maatschappijen

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van Eneco tot Pure Energie.

Makkelijk besparen op energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €265 per jaar.

Een snelle overstap

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Lekkerkerk

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij onze speciale vergelijker kan jij à la minute energieprijzen Lekkerkerk vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruik in, en zoek vlug de goedkoopste maatschappij. Meer info over een bepaalde leverancier? Klik dan op de overkoepelende merksite. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en achterhaal binnen no-time de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Druten afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Lekkerkerk?

 1. Geef jouw postcode door (Zuid-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Lekkerkerk februari 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Lekkerkerk? Onder dit stukje bekijk je een opsomming met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Essent, Eneco, NLE, Greenchoice maar uiteraard ook ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 1900 kWh t/m 4450 kWh stroom en 1150 m3 – 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Als consument ben je vrij om te kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over je energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: bekijk zeker even de condities van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Lekkerkerk. Als je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde energieleverancier. Aan de hand daarvan vind jij de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (zoals verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Het vorige gas & licht pakket wordt opgezegd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaliter doe je dit zo’n week voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de overstap. Jouw aanstaande leverancier zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Lekkerkerk. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Ook krijg je te maken met een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “aanbiedingen van De Vastelastenbond“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders halen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Nederlek.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, AWB, Remeha of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je jouw eigen verbruik weet te beperken kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Lekkerkerk

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Lekkerkerk en bezuinig op gas en licht!