Energieleveranciers Leimuiden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €315 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Leimuiden vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel exclusieve acties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Budget Energie en Leon Zeewolde kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina vergaar je praktische aanwijzingen en hulp dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Leimuiden

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Leimuiden? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van factoren als: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan enkel de energiekosten. Dat bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, leveringkosten, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Verder hanteren flink wat bedrijven een vorstelijke welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €180 – €265. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Vegelinsoord.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aanzienlijk ingewikkelde rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Leimuiden mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Daarop volgt een resultatenpagina met de beste energiecontracten. Je vindt zo vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is zo gepiept. Moeite bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op deze website vind je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 650 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot NLE.

Het goedkoopste contract

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen mogelijk tot €495 per jaar.

A la minute overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Leimuiden

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Middels onze speciale vergelijker kan jij eenvoudig energieprijzen Leimuiden vergelijken. Geef je woongegevens plusverbruiksgegevens in, en vind eenvoudig het goedkoopste contract. Meer details over een zeker contract? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en vind ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Drouwenerveen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Leimuiden?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Zuid-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Leimuiden mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Leimuiden? Op deze pagina doorzoek jij een lijstje met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, NLE, Eneco, Pure Energie maar ook Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio op basis van een verbruik van 2350 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 1250 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: bekijk ten alle tijde de voorschriften van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Leimuiden. Nadat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende organisatie. In dit schrijven bekijk jij de geldige tarieven en regelgeving (onder andere opslag duurzame energie, leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Jouw lopende energiecontract zal worden beëindigd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe leverancier. Meestal gebeurt dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” aanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Leimuiden. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Daarbij krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “aanbiedingen van Budget Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven halen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Kaag en Braassem.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Vaillant, Intergas, AWB, Nefit of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zuid-Holland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je het verbruik van energie kan verlagen heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Leimuiden

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Leimuiden en bespaar op gas en licht!