Energieleveranciers Drouwenerveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Drouwenerveen vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke acties die men standaard niet bij bedrijven als Clean Energy of Qurrent kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en prettig. Op de site vergaar je nuttige feiten en hulp bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Drouwenerveen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Drouwenerveen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en locatie. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht: het telt allemaal mee. Bovendien bieden enkele aanbieders een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €140 tot €275. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Noord-Scharwoude.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is best een gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Drouwenerveen juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop volgt een opsomming met beschikbare energie aanbieders. Je treft meteen de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invullen van jouw verbruik? Hier tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.875 kWh 675 m³
2 personen 2.375 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Essent tot aan Leon Zeewolde.

Besparen op de energienota

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €375 per jaar.

Razendsnel overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Drouwenerveen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Geholpen door de vergelijker kan jij onmiddellijk energieprijzen Drouwenerveen vergelijken. Vul jouw locatie plusstoom/gas verbruik in en kies eenvoudig het goedkoopste contract. Meer weten over een zekere leverancier? Ga dan verder naar site van de leverancier. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en ontdek ogenblikkelijk de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Wijhe afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Drouwenerveen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Drouwenerveen juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Drouwenerveen? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een aantal van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Vattenfall, Pure Energie, Eneco, NLE + Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio berekend met een consumptie van 1700 kWh t/m 4350 kWh stroom plus 1200 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument kies jij er zelf voor bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw bestaande energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: achterhaal zeker even de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Drouwenerveen. Nadat het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde energieleverancier. Aan de hand daarvan tref je de overeengekomen kosten en regelgeving (onder andere aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Jullie vorige energiepakket wordt beëindigd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” leverancier. Dikwijls doe je dit zo’n week voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Drouwenerveen. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Ook krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “Endinet Groep gas“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De aanbieders kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Borger-Odoorn.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Vaillant, AWB, Atag, Remeha of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik vermindert zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Drouwenerveen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Drouwenerveen en betaal minder voor gas en licht!