Energieleveranciers Leiden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Leiden vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel aantrekkelijke kortingsacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Engie of Vandebron kan afsluiten. Overstappen gaat gemakkelijk en snel. Op energieleverancieractie.nl lees je functionele informatie en adviezen ten behoeve van het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Leiden

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Leiden? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van aspecten als: verbruik (kWh en m3) en locatie. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Daarnaast schenken veel leveranciers een gulle welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €95 t/m €265. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Veenoord.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is best een moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Leiden mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Vervolgens check je een opsomming met de beste energiemaatschappijen. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel gepiept. Advies nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 625 m³
2 personen 2.450 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.675 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 1.925 m³

Compleet aanbod

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Allure Energie tot Qurrent.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €505 per jaar.

A la minute overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Leiden

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van onze zoekmachine kunnen jullie snel energieprijzen Leiden vergelijken. Voer je adres en energieverbruik in en zoek eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer info over een zeker pakket? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan rechts en check onmiddellijk de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Dronten afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Leiden?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Zuid-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Leiden mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Leiden? Onder dit stukje vind jij een lijstje met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall en natuurlijk Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Oxxio, ENGIE met een verbruik van 1950 kWh tot 3550 kWh stroom en 850 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: controleer ten alle tijde de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Leiden. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande energieaanbieder. Hierin lees jij alle tarieven en extra regels (zoals verbruikskosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je werkende energiecontract wordt stopgezet. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: krijg je een andere huis? Jij zult dan gewoonlijk het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige energieleverancier. Doorgaans wordt dit van je gevraagd iets voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook twee weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Leiden. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment aanpassen. Tevens ontvang je een eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “energie via Coteq Netbeheer“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Denk aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante opties zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de leveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers importeren zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Leiden.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Zuid-Holland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je jouw eigen verbruik kan verlagen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Leiden

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Leiden en bespaar op gas en licht!