Energieleveranciers Leek Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Leek vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek tijdelijke aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Huismerk Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en snel. Hieronder vind jij bruikbare informatie en tips ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Leek

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Leek? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en adres. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens schenken veel leveranciers een flinke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €170 – €255. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Varsselder.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met best een moeilijke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Leek juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Hierna volgt een tabel met de beste energie aanbieders. Je vindt zo à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten gedaan. Advies nodig bij het inschatten van jullie energieverbruik? Hieronder check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 2.000 kWh 600 m³
2 personen 2.325 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle grote aanbieders vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan Vandebron.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €275 per jaar.

Makkelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Leek

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Op basis van energieleverancieractie.nl kun je eenvoudig energieprijzen Leek vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en gas/licht inschatting in en vind meteen de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaald contract? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vind snel de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Driel afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Leek?

 1. Voer jouw locatie in (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Leek juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Leek? Op deze pagina vind je een lijstje met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, NLE, Pure Energie, Vattenfall en natuurlijk Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 2450 kWh tot 3200 kWh stroom plus 1150 m3 – 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: check altijd de voorschriften van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Leek. Zodra jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande energieaanbieder. In deze mail of brief bekijk jij de prijzen en voorwaarden (denk aan vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat actuele gas en stroom pakket zal worden opgezegd. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: ga je van woning wisselen? Jij zult dan normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energieleverancier. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan ook best twee weken na de overstap. De nieuwe maatschappij speelt de standen door aan je voormalige aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Leek. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verhogen. Bovendien incasseren jullie de eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “energie via Vrijopnaam“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle maatschappijen doen hier aan mee. De aanbieders importeren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Leek.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Vaillant, Intergas, Atag, AWB of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Leek

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Leek en bespaar op gas en licht!