Energieleveranciers Langweer Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Langweer vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijv. Fenor en Vandebron kan afsluiten. Het oversluiten gaat eenvoudig en is zo gepiept. Hier vergaar je bruikbare aanwijzingen en support t.b.v. het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Langweer

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Langweer? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van factoren als: energieconsumptie en woonplaats. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder verstrekken de meeste leveranciers een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €130 tot €265. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Vaassen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een behoorlijk moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Langweer juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Aansluitend doorzoek je een overzicht met beschikbare energieleveranciers. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten geregeld. Moeite bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hierna check je het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.875 kWh 675 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.450 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van De Vastelastenbond tot en met Vrijopnaam.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €465 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Langweer

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van onze speciale vergelijker kun je rap energieprijzen Langweer vergelijken. Vul jouw locatie en ook verbruik in, en zoek onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Selecteer dan de merkpagina. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en bekijk onmiddellijk de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Dreischor afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Langweer?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Langweer juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Langweer? Onder dit stukje bekijk je een opsomming met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, NLE, Eneco, Greenchoice, Pure Energie maar uiteraard ook Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, ENGIE gerekend met een verbruik van 2050 kWh t/m 3900 kWh stroom plus 1200 m3 – 1950 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij je leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: controleer wel de voorschriften van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Langweer. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de aankomende leverancier. Hierin zie jij de geldige tarieven en condities (denk hierbij aan energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Het werkende energiecontract zal worden beëindigd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. In de regel gebeurt dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 2 weken na de dag van overstappen. Jouw toekomstige leverancier communiceert dit weer richting de eerdere energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Langweer. Je kunt rekenen op een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Voorts ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “energie via Oxxio“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Het gros van de aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De organisaties bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente De Friese Meren.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Atag, AWB, Remeha, Nefit of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer jij de energievraag reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Langweer

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Langweer en bezuinig op gas en licht!