Energieleveranciers Koudum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Koudum vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel unieke kortingsacties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Clean Energy en Qwint kunt vinden. Het oversluiten gaat eenvoudig en probleemloos. Hier vergaar je toepasbare aanwijzingen en hulp ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Koudum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Koudum? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: gas- en stroomverbruik en woning. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast bieden de meeste organisaties een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €185 tot €215. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Triemen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een aanzienlijk flinke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Koudum februari 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop volgt een resultatenpagina met de beste energieleveranciers. Je selecteert simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time doorgevoerd. Advies nodig bij het invullen van jouw verbruik? Op de site vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 2.000 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.000 m³

Compleet aanbod

Alle grote providers vergelijken. Van Energieflex tot en met Vrijopnaam.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €385 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Koudum

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via onze zoekmachine kan jij rap energieprijzen Koudum vergelijken. Voer je adres + stoom/gas verbruik in en selecteer rap het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en ontdek snel de “groenste” of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Den Velde afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Koudum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Koudum februari 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Koudum? Op energieleverancieractie.nl lees je een ranglijst van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Essent, Greenchoice, NLE en natuurlijk Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 1700 kWh tot 3200 kWh stroom en 1200 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: controleer altijd de voorschriften van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Koudum. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energieaanbieder. In deze mail of brief tref je alle tarieven en voorwaarden (denk hierbij aan regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, energiebelasting, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Het huidige gas & licht pakket wordt beëindigd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige maatschappij. Normaal gesproken doe je dit een paar dagen voor de ingangsdatum, echter soms ook tot 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Koudum. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Tevens krijg jij een eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “energie van NLE“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Veel energieleveranciers doen hier aan mee. De aanbieders reserveren zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Atag, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Koudum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Koudum en betaal minder voor gas en licht!