Energieleveranciers Kerkrade Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Kerkrade vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel speciale welkomstacties die je niet via de website van aanbieders zoals Energieflex en Qurrent kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en vlug. Hieronder vergaar je handige feiten en handreikingen voor het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Kerkrade

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Kerkrade? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en postcode. Uiteraard moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder gunnen flink wat organisaties een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €170 tot €190. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Ter Aar.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is best een moeilijke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Kerkrade juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna tref jij een overzicht met relevante energiebedrijven. Je vindt zo direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time doorgevoerd. Moeite bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op deze website check je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 bewoner 1.875 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van DELTA tot aan Qurrent.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €245 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Kerkrade

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze tool kunnen jullie vlug energieprijzen Kerkrade vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruiksgegevens in, en zoek eenvoudig het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaald pakket? Bekijk dan de merkpagina. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en vind eenvoudig de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in De Koog afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Kerkrade?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Limburg)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Kerkrade juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Kerkrade? Op energieleverancieractie.nl check je een tabel met beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Greenchoice, Essent, Eneco en ook ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent met een verbruik van 1700 kWh t/m 3650 kWh stroom plus 1000 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Als consument ben je vrij om te kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Let op: check uiteraard de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Kerkrade. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande energieaanbieder. Daarin tref je de prijzen en condities (onder andere verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Jullie lopende energiepakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige maatschappij. Normaal gesproken gebeurt dit zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. De toekomstige energieleverancier geeft dit door aan jouw “oude” energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Kerkrade. Hiervoor krijg je een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bewerken. Tevens krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “prijzen vergelijken van Engie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Kerkrade.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Atag, Remeha, Nefit, Intergas of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Limburg.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw energieconsumptie kan verlagen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Kerkrade

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Kerkrade en betaal minder voor gas en licht!