Energieleveranciers Itens Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Itens vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel unieke welkomstacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Fenor en Vandebron kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en zonder problemen. Op de site vind jij handige toelichtingen en adviezen voor het speuren naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Itens

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Itens? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door factoren als: gas- en stroom consumptie en adres. Verder moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien bieden sommige maatschappijen een gulle welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €150 – €195. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Steenwijkerwold.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een behoorlijk complexe berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Itens april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Aansluitend doorzoek je een tabel met de beste energieleveranciers. Je vindt zo à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op de site vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Essent tot aan Powerpeers.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €495 per jaar.

Direct overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Itens

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van onze tool kan je snel energieprijzen Itens vergelijken. Voer je adres + gas/licht inschatting in en vind direct de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaalde leverancier? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en vind eenvoudig de beste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Cadier en Keer afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Itens?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Itens april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Itens? Op deze website check je een lijstje met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Pure Energie, Essent, Vattenfall, Greenchoice maar ook Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2250 kWh tot 3250 kWh stroom en 1350 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: achterhaal altijd de voorschriften van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Itens. Wanneer jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde organisatie. Hierin vind je de kosten en extra regels (onder andere leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Het huidige gas en stroom pakket zal worden beëindigd. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige aanbieder. Dikwijls dien je dit te doen zo’n week voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw oude leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Itens. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Daarnaast krijgen jullie de eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “energie vergelijken bij Clean Energy“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel leveranciers maken hier graag gebruik van. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Littenseradiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Remeha, AWB, Nefit, Atag of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Itens

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Itens en bespaar op gas en licht!