Energieleveranciers Huizinge Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Huizinge vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel unieke welkomstacties die je niet via de website van bijv. Budget Energie en Pure Energie kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en is zo gepiept. Op energieleverancieractie.nl lees je nuttige toelichtingen en adviezen ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Huizinge

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Huizinge? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: opslag duurzame energie, regiotoeslag, aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens gunnen de meeste leveranciers een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €185 tot +/- €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Spannum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om best een gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Huizinge april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Daarna volgt een resultatenpagina met beschikbare energiecontracten. Je vindt zo snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen no-time gedaan. Tips gebruiken bij het schatten van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 675 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle erkende partijen vergelijken. Van Fenor tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Bekijk het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €285 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Huizinge

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Aan de hand van onze zoekmachine kan je eenvoudig energieprijzen Huizinge vergelijken. Vul postcode + huisnummer en energieverbruik in en kies meteen het goedkoopste contract. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Check nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en signaleer binnen no-time de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Bruchem afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Huizinge?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Huizinge april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Huizinge? Op deze pagina doorzoek jij een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Essent, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2050 kWh – 3950 kWh stroom en 900 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land bepaal je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jullie actuele energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: doorzoek uiteraard de condities van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Huizinge. Als het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de gekozen energieaanbieder. Daarin vind jij alle tarieven en voorwaarden (denk hierbij aan opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Nadat het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Het huidige energiecontract wordt stopgezet. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige maatschappij. Normaliter doe je dit zo’n week voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 14 dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij speelt de standen door aan je voormalige energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Huizinge. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Voorts ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “overstappen naar Greenchoice“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste keuzes zijn wind en zon (stroom). Bijna alle aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Loppersum.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw eigen verbruik vermindert levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Huizinge

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Huizinge en bezuinig op gas en licht!