Energieleveranciers Huizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Huizen vergelijken is kinderspel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van o.a. Engie en Qwint kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Hieronder vergaar je praktische toelichtingen en support t.b.v. het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Huizen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Huizen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en postcode. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de energienota. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien gunnen flink wat leveranciers een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €180 tot €210. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Spankeren.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een aanzienlijk complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Huizen juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend volgt een resultatenpagina met beschikbare energie aanbieders. Je vindt zo gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op deze pagina vind je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 675 m³
2 personen 2.300 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 3.025 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.300 kWh 2.075 m³

Complete vergelijking

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot HVC.

Besparen op de energienota

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €295 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Huizen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. onze speciale vergelijker kan jij binnen no-time energieprijzen Huizen vergelijken. Voer je adres en ook verbruiksgegevens in, en bekijk onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Meer details over een bepaald contract? Selecteer dan de merkpagina. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en vergelijk vlug de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Brouwershaven afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Huizen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Huizen juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Huizen? Op deze pagina vind jij een lijstje met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Essent, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice + Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1600 kWh tot 4150 kWh stroom en 1150 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: bekijk ten alle tijde de condities van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Huizen. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de geselecteerde energiemaatschappij. Aan de hand daarvan tref jij afgesproken prijzen en bijkomende kosten (zoals netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten: ) van het contract. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Je lopende contract zal worden opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf doorgaans de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energiemaatschappij. Meestal doe je dit een paar dagen voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” energieleverancier communiceert dit weer richting de “vroegere” aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Huizen. Je kunt rekenen op een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Voorts incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “overstappen naar Fenor“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle leveranciers werken hier dan ook graag mee. De leveranciers importeren zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Huizen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je het verbruik van energie kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Huizen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Huizen en betaal minder voor gas en licht!