Energieleveranciers Houten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Houten vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel exclusieve kortingsacties die jij via de sites van onder andere Energieflex of Qurrent kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en rap. Op deze website vind je praktische gegevens en hulp voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Houten

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Houten? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en postcode. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook hanteren veel leveranciers een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €95 tot €275. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Son.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is nogal een ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Houten mei 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop doorzoek je een overzicht met de beste energiecontracten. Je vindt zo handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel gedaan. Problemen bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op deze website check je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.250 kWh 2.000 m³

Alle organisaties

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot en met Powerpeers.

Makkelijk besparen op energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Je bespaart zo €375 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Houten

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via onze speciale vergelijker kan je moeiteloos energieprijzen Houten vergelijken. Voer je adres en ook energieverbruik in en bekijk meteen het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en vind rap de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Broekhuizen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Houten?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Utrecht)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Houten mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Houten? Op de site bekijk je een aantal van gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Vattenfall, NLE, Essent, Pure Energie en ook Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2450 kWh t/m 3600 kWh stroom en 750 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Advies: bekijk uiteraard de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Houten. Als je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energieleverancier. Aan de hand daarvan lees jij de overeengekomen kosten en regelgeving (denk hierbij aan leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het lopende pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe aanbieder. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd vlak voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” leverancier geeft dit door aan je voormalige energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Houten. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Daarbij incasseren jullie de eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “overstappen naar DELTA“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle leveranciers doen hier aan mee. De aanbieders bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Houten.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Utrecht.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Houten

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Houten en bespaar op gas en licht!