Energieleveranciers Hoorn Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hoorn vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle tijdelijke kortingsacties die je niet via de website van o.a. Huismerk Energie of Oxxio kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en rap. Op deze website doorzoek jij praktische details en hulp ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hoorn

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Hoorn? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en locatie. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energiekosten. Dat beslaat maar voor een deel de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Bovendien geven sommige organisaties een gulle welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €90 tot €220. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Snelrewaard.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aardig complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hoorn mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend check je een overzicht met de beste energieleveranciers. Je selecteert simpel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Oversluiten is zo gepiept. Tips gebruiken bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op deze pagina tref jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoon 1.850 kWh 700 m³
2 bewoners 2.225 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.075 kWh 2.000 m³

Alle leveranciers

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Budget Energie tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op de energienota

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €445 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hoorn

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van de vergelijker kunnen jullie binnen no-time energieprijzen Hoorn vergelijken. Geef je woongegevens en ook gas/licht inschatting in en bekijk binnen no-time de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Bekijk dan de merkpagina. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en achterhaal snel de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Brielle afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Hoorn?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Hoorn mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Hoorn? Op deze pagina lees je een opsomming met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Eneco, Vattenfall, NLE, Pure Energie en ook Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent uitgaande van een verbruik van 1950 kWh tot 4250 kWh stroom en 1150 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument beslis jij zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: controleer zeker even de kleine lettertjes van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Hoorn. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe energieleverancier. In dit schrijven zie jij afgesproken prijzen en condities (denk hierbij aan regiotoeslag, opslag duurzame energie, leveringkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Je oude pakket wordt stopgezet. Normaliter krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaliter moet dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstapdatum. De nieuwe energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Hoorn. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Bovendien ontvang je de eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “Cogas voor gas en stroom“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Denk aan gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Hoorn.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Hoorn

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Hoorn en bespaar op gas en licht!