Energieleveranciers Hooghalen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €225 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hooghalen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle exclusieve kortingsacties die men standaard niet bij o.a. Essent en NLE kunt vinden. Overstappen gaat simpel en vlug. Hieronder vergaar je nuttige details en hulp dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Hooghalen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Hooghalen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: verbruik (kWh en m3) en postcode. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder hanteren veel organisaties een hoge welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €90 tot €240. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Sluiskil.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aardig complexe calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hooghalen mei 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Hierna check je een overzicht met de beste energiemaatschappijen. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Moeite bij het doorgeven van jouw verbruik? Hieronder vind je het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.275 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 1.950 m³

Alle aanbieders

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Anode Energie tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Altijd de laagste prijs

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €405 per jaar.

Een snelle overstap

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hooghalen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van onze tool kunnen jullie rap energieprijzen Hooghalen vergelijken. Vul jouw locatie + gas/licht inschatting in en vind binnen no-time de goedkoopste leverancier. Meer weten over een zeker contract? Klik dan op site van de leverancier. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en check à la minute de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Bredevoort afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Hooghalen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Hooghalen mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Hooghalen? Op de site doorzoek jij een opsomming met veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, NLE, Eneco, Essent en natuurlijk Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE op basis van een verbruik van 1650 kWh t/m 3100 kWh stroom en 850 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van jouw bestaande leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Belangrijk: bekijk altijd de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Hooghalen. Als je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen organisatie. In dit schrijven tref je de overeengekomen kosten en extra regels (denk aan opslag duurzame energie, leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Jullie huidige energiecontract zal worden opgezegd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energieaanbieder. Meestal gebeurt dit iets voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande leverancier geeft dit door aan je voormalige aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Hooghalen. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment aanpassen. Bovendien incasseer jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “Liander voor gas en stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energiemaatschappijen doen hier aan mee. De organisaties halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Midden-Drenthe.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Remeha, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw eigen verbruik reduceert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Hooghalen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Hooghalen en bespaar op gas en licht!