Energieleveranciers Hollandsche Rading Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hollandsche Rading vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek unieke welkomstacties die men standaard niet bij onder andere Fenor of Oxxio ontvangt. Het oversluiten gaat gemakkelijk en probleemloos. Hieronder doorzoek jij nuttige details en tips t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hollandsche Rading

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Hollandsche Rading? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en locatie. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energiekosten. Deze bepalen maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook hanteren veel bedrijven een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €130 tot €230. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Sint Maarten.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aanzienlijk flinke rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hollandsche Rading juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Daarna tref jij een lijst met de goedkoopste energiebedrijven. Je treft meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time rond gemaakt. Hulp nodig bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder check je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.850 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.100 m³

Alle aanbieders

Alle bekende providers vergelijken. Van Engie tot aan UnitedConsumers.

Flink besparen op jouw energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €275 per jaar.

Een snelle overstap

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Hollandsche Rading

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels energieleverancieractie.nl kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Hollandsche Rading vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook energieverbruik in en vind rap de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zeker contract? Bekijk dan de merkpagina. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer direct de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Boornbergum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Hollandsche Rading?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Utrecht)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Hollandsche Rading juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Hollandsche Rading? Hieronder doorzoek jij een tabel met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Pure Energie maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie op basis van een verbruik van 2050 kWh t/m 2700 kWh stroom en 1300 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: check zeker even de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Hollandsche Rading. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe energieleverancier. In deze mail of brief lees jij de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (onder andere aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw vorige contract zal worden beëindigd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige aanbieder. Doorgaans gebeurt dit zo’n week voor de overstapdatum, echter soms ook tot 14 dagen na de overstap. De toekomstige maatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Hollandsche Rading. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Daarnaast incasseer je een eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “Clean Energy voor gas en stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zon en wind (energie). Bijna alle energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven kopen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente De Bilt.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Utrecht.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je het verbruik van energie weet te beperken kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Hollandsche Rading

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Hollandsche Rading en betaal minder voor gas en licht!