Energieleveranciers Hichtum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €265 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hichtum vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle speciale aanbiedingen die men standaard niet bij aanbieders zoals Engie en HVC kunt vinden. Overstappen gaat makkelijk en vlug. Op deze website vind jij toepasbare feiten en support ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hichtum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Hichtum? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: gas- en stroomverbruik en postcode. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, vastrecht, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens hanteren de meeste aanbieders een hoge welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €150 – €200. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Serooskerke.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aanzienlijk ingewikkelde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hichtum juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Dan check je een lijst met de goedkoopste energie aanbieders. Je vindt zo rap de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel geregeld. Tips gebruiken bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Hier check je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.825 kWh 650 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 1.975 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot en met NLE.

Altijd de laagste prijs

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €275 per jaar.

A la minute overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hichtum

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van de vergelijker kunnen jullie à la minute energieprijzen Hichtum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook gas/licht inschatting in en bekijk snel de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Klik dan op de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en achterhaal binnen no-time de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Blauwhuis afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Hichtum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Hichtum juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Hichtum? Op de site vind jij een opsomming met beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Eneco, Greenchoice, Vattenfall maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Qurrent berekend met een consumptie van 2250 kWh tot 4400 kWh stroom en 1000 m3 – 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: check altijd de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Hichtum. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande energiemaatschappij. In dit schrijven vind je de prijzen en condities (zoals vastrecht, aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Jouw actuele pakket zal worden opgezegd. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf normaliter het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe energieaanbieder. In de meeste gevallen doe je dit vlak voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe aanbieder communiceert dit weer richting jouw oude energieaanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Hichtum. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bijstellen. Daarnaast krijg je te maken met de eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “NLE voor gas en licht“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn zon en wind (energie). Veel leveranciers hebben dat in hun portfolio. De bedrijven kopen deze zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Intergas, AWB, Nefit, Atag of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Hichtum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Hichtum en bezuinig op gas en licht!