Energieleveranciers Hegebeintum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hegebeintum vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek unieke welkomstacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Energiedirect.nl en Vattenfall kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en probleemloos. Op energieleverancieractie.nl vergaar je praktische toelichtingen en support ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hegebeintum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Hegebeintum? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: energieconsumptie en locatie. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van de energieleverancier: leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien gunnen flink wat aanbieders een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €110 – €195. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Sambeek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een aardig gecompliceerde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hegebeintum april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan check je een tabel met de meest voordelige energiebedrijven. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is binnen no-time gedaan. Hulp nodig bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hier check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 2.000 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.600 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.050 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Eneco tot en met Vandebron.

Makkelijk besparen op energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €475 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Hegebeintum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kan jij binnen no-time energieprijzen Hegebeintum vergelijken. Vul jouw locatie en gas/licht inschatting in en kies eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan site van de leverancier. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en signaleer meteen de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Beinsdorp afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Hegebeintum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Hegebeintum april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Hegebeintum? Hieronder lees je een ranglijst van veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Essent, Vattenfall maar uiteraard ook Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1600 kWh – 2600 kWh stroom en 950 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: doorzoek altijd de voorschriften van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Hegebeintum. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde energiemaatschappij. In dit schrijven vind je afgesproken prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Dat oude energiepakket wordt stopgezet. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe leverancier. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd vlak voor de ingangsdatum, echter soms ook tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij geeft dit door aan jouw oude maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Hegebeintum. Je ontvangt hiervan een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Daarnaast ontvang jij een eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “Clean Energy overstappen“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Veel energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De organisaties bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Ferwerderadiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw energieconsumptie vermindert zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Hegebeintum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Hegebeintum en bespaar op gas en licht!