Energieleveranciers Heerenveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Heerenveen vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek exclusieve welkomstacties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Engie en Powerpeers kunt vinden. Het oversluiten gaat gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl bekijk je handige details en adviezen ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Heerenveen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Heerenveen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast verstrekken veel bedrijven een hoge welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €80 tot €205. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken s-Gravenzande.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aanzienlijk flinke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Heerenveen juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Hierna vind je een opsomming met de goedkoopste energiecontracten. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen no-time gepiept. Advies nodig bij het invullen van jullie energieverbruik? Op deze website detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.975 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.125 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.450 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.075 m³

Alle aanbieders

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Clean Energy tot Powerpeers.

Het goedkoopste contract

Niemand wil teveel betalen voor energie. Dit scheelt je zo €305 per jaar.

Een snelle overstap

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Heerenveen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Via de vergelijker kun je snel energieprijzen Heerenveen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en gas/licht inschatting in en bekijk eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zekere aanbieder? Ga dan verder naar de merkpagina. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en vergelijk direct de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Beekbergen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Heerenveen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Heerenveen juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Heerenveen? Onder dit stukje vind jij een tabel met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, NLE, Pure Energie, Greenchoice, Essent maar ook ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Powerpeers berekend met een consumptie van 2250 kWh – 3650 kWh stroom plus 1150 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: bekijk wel de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Heerenveen. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieleverancier. In dit schrijven zie je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (bijvoorbeeld vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Jullie werkende energiecontract zal worden opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf gewoonlijk het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige leverancier. Doorgaans dien je dit te doen zo’n week voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe leverancier geeft dit door aan je voormalige energiemaatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Heerenveen. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Ook krijg je een eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “Enexis oversluiten“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Onder andere een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn zon en wind (energie). De meeste aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De aanbieders kopen deze zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Heerenveen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw eigen verbruik minimaliseert zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Heerenveen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Heerenveen en betaal minder voor gas en licht!