Energieleveranciers Havelte Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Havelte vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle speciale welkomstkortingen die men standaard niet bij onder andere Energieflex en Vattenfall kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl lees je bruikbare feiten en tips ten behoeve van het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Havelte

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Havelte? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en woonplaats. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast verstrekken veel organisaties een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €85 tot +/- €215. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Rozendaal.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een behoorlijk complexe rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Havelte mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna tref jij een lijst met beschikbare energie aanbieders. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op de site bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoon 1.825 kWh 625 m³
2 personen 2.375 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.575 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.025 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Eneco tot Pure Energie.

Besparen op je energie

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €295 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Havelte

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door de vergelijker kan men onmiddellijk energieprijzen Havelte vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook energieverbruik in en kies vlug het goedkoopste contract. Meer info over een zeker pakket? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vergelijk ogenblikkelijk de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Barchem afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Havelte?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Havelte mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Havelte? Onder dit stukje vind jij een aantal van standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, Essent, Greenchoice, Eneco maar uiteraard ook Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, ENGIE gerekend met een verbruik van 2200 kWh tot 4100 kWh stroom plus 700 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: controleer zeker even de condities van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Havelte. Zodra je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe energieleverancier. Hierin lees je de kosten en condities (bijvoorbeeld regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? De overstap van energie is nu definitief.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het huidige contract zal worden beëindigd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: ga je verhuizen? Jij zult dan normaliter het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” maatschappij. Dikwijls gebeurt dit zo’n week voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieleverancier speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Havelte. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verlagen. Daarbij ontvang je een eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “Leon Zeewolde oversluiten“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn keuzes zijn wind en zon (stroom). Het gros van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven importeren zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Westerveld.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Intergas, Atag, Nefit, Remeha of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je jouw eigen verbruik weet te beperken levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Havelte

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Havelte en bespaar op gas en licht!