Energieleveranciers Harderwijk Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Harderwijk vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet via de website van aanbieders zoals Energiedirect.nl of Vandebron kunt gebruiken. Overstappen gaat simpel en snel. Op deze pagina doorzoek jij handige aanwijzingen en adviezen voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Harderwijk

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Harderwijk? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en woning. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen slechts deels je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook geven veel aanbieders een aantrekkelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €100 tot €260. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Roderesch.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aanzienlijk moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Harderwijk juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien check je een lijst met de beste energiemaatschappijen. Je selecteert vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gedaan. Advies nodig bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 750 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van DELTA tot NLE.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen mogelijk tot €475 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Harderwijk

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij onze tool kun jij moeiteloos energieprijzen Harderwijk vergelijken. Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in, en selecteer eenvoudig het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar site van de leverancier. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en check binnen no-time de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Baars afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Harderwijk?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Gelderland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Harderwijk juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Harderwijk? Hieronder bekijk je een ranglijst van gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Vattenfall + Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl met een verbruik van 1700 kWh t/m 3500 kWh stroom en 700 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: doorzoek uiteraard de voorschriften van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Harderwijk. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de nieuwe leverancier. Daarin vind jij de overeengekomen kosten en voorwaarden (bijvoorbeeld leveringkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Het lopende pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige maatschappij. Dikwijls doe je dit iets voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande maatschappij stuurt de standen door naar jouw oude energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Harderwijk. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verhogen. Voorts incasseer jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Endinet Groep kosten“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energie-aanbieders doen hier aan mee. De aanbieders reserveren zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Harderwijk.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: een deel van een windmolen kopen in provincie Gelderland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Harderwijk

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Harderwijk en betaal minder voor gas en licht!