Energieleveranciers Hantum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hantum vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel speciale acties die men standaard niet bij bedrijven als Energieflex en Vattenfall ontvangt. Overstappen van energie gaat handig en zonder problemen. Op deze website bekijk je functionele gegevens en tips ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hantum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Hantum? Het is niet mogelijk één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en postcode. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: regiotoeslag, leveringkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Bovendien bieden enkele organisaties een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €95 tot €225. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Rijssen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aanzienlijk gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hantum mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Daarna check je een overzicht met de beste energiebedrijven. Jij kiest rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is zo gepiept. Problemen bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 bewoner 1.925 kWh 750 m³
2 personen 2.250 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.500 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Clean Energy tot aan Powerpeers.

Flink besparen op jouw energie

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen tot wel €245 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Hantum

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van onze speciale vergelijker kun je eenvoudig energieprijzen Hantum vergelijken. Voer je adres + energieverbruik in en zoek rap de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zeker pakket? Bekijk dan de merkpagina. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en vind meteen de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Baak afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Hantum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Hantum mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Hantum? Hieronder lees je een ranglijst van meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Essent maar ook Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 1850 kWh t/m 3250 kWh stroom en 1050 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: achterhaal ten alle tijde de condities van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Hantum. Als het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende energiemaatschappij. In deze mail of brief zie je de kosten en bijkomende kosten (denk hierbij aan regiotoeslag, energiebelasting, verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie oude pakket zal worden opgezegd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige maatschappij. Meestal moet dit iets voor de ingangsdatum, echter soms ook tot twee weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige maatschappij stuurt de standen door naar je voormalige leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Hantum. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verhogen. Tevens incasseer jij een eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “Vandebron kosten“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Denk aan gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. De meeste maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De organisaties kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Dongeradeel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je het verbruik van energie minimaliseert kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Hantum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Hantum en bezuinig op gas en licht!