Energieleveranciers Haaksbergen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Haaksbergen vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle speciale welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Engie of Vrijopnaam kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en rap. Op deze pagina bekijk je functionele toelichtingen en tips t.b.v. het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Haaksbergen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Haaksbergen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel je rekening voor de energie. Controleer maar de energie jaarrekening: verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Verder hanteren de meeste organisaties een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €140 tot +/- €270. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Rha.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aanzienlijk moeilijke rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Haaksbergen mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarop tref jij een overzicht met beschikbare energieleveranciers. Je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Tips gebruiken bij het invullen van jouw verbruik? Op deze pagina check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoon 1.975 kWh 600 m³
2 personen 2.150 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 3.025 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 1.950 m³

Alle organisaties

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Anode Energie tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Makkelijk besparen op energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €295 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Haaksbergen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze speciale vergelijker kan jij à la minute energieprijzen Haaksbergen vergelijken. Vul jouw locatie + stoom/gas verbruik in en kies ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zeker pakket? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en ontdek snel de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Appelscha afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Haaksbergen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Overijssel)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Haaksbergen mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Haaksbergen? Op deze website vind je een ranglijst van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Pure Energie, Essent, Greenchoice, Vattenfall + Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Oxxio, Qurrent gerekend met een verbruik van 1850 kWh t/m 3600 kWh stroom en 900 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij je maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: doorzoek uiteraard de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Haaksbergen. Op het moment dat het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energieaanbieder. In deze mail of brief lees je de overeengekomen kosten en extra regels (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Jouw lopende gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. In de meeste gevallen gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Haaksbergen. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Tevens krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “E.ON kosten“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken alternatieven zijn wind en zon (stroom). Veel van de maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De aanbieders halen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Haaksbergen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met AWB, Nefit, Remeha, Intergas of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Overijssel.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval jij de energievraag kan verlagen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Haaksbergen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Haaksbergen en bespaar op gas en licht!