Energieleveranciers Giessen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €285 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Giessen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van bijv. Clean Energy en Leon Zeewolde kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina lees je nuttige details en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Giessen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Giessen? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door factoren als: stroom- en gasverbruik en woning. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast schenken enkele aanbieders een gulle welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €115 tot +/- €265. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Pernis.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over best een flinke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Giessen juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Hierna check je een opsomming met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het schatten van jouw verbruik? Hier detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 bewoner 1.875 kWh 650 m³
2 personen 2.450 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.900 m³

Alle organisaties

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Energieflex tot en met UnitedConsumers.

Makkelijk besparen op energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Giessen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. onze zoekmachine kunnen jullie à la minute energieprijzen Giessen vergelijken. Geef je woongegevens en stoom/gas verbruik in en vind vlug het goedkoopste contract. Meer info over een zeker pakket? Dit vind je in website van de aanbieder. Check nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en achterhaal binnen no-time de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Achthuizen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Giessen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Brabant)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Giessen juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Giessen? Op deze website doorzoek jij een tabel met beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, NLE, Vattenfall, Eneco en ook Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Qurrent op basis van een verbruik van 2100 kWh t/m 3900 kWh stroom en 1300 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met je maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: controleer zeker even de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Giessen. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de aankomende energieaanbieder. Hierin vind je alle tarieven en kleine lettertjes (bijvoorbeeld energiebelasting, verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Dat actuele pakket wordt stopgezet. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. In de meeste gevallen doe je dit enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de overstap. Jouw aanstaande maatschappij communiceert dit weer richting de eerdere aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Giessen. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verlagen. Bovendien krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “Qurrent prijzen“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Onder andere een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn opties zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Woudrichem.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een AWB, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je jouw eigen verbruik minimaliseert heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Giessen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Giessen en bespaar op gas en licht!