Energieleveranciers Formerum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €615 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Formerum vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle aantrekkelijke welkomstacties die jij via de sites van bijv. Clean Energy of NLE kunt vinden. Het oversluiten gaat simpel en vlug. Op deze website bekijk je nuttige feiten en tips voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Formerum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Formerum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en adres. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de energienota. Check maar eens jullie energie jaarrekening: verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht: het telt allemaal mee. Verder hanteren flink wat leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €170 tot €205. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Oud-Alblas.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Formerum oktober 2023? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Daarna doorzoek je een tabel met de beste energie aanbieders. Je vindt zo handig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Hieronder bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Gas
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 725 m³
2 bewoners 2.475 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.825 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.300 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle erkende partijen vergelijken. Van DELTA tot Vattenfall.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €465 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Formerum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door middel van de vergelijker kun je vlug energieprijzen Formerum vergelijken. Vul jouw locatie en ook verbruik in, en bekijk direct het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vind meteen de beste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Zuidlaren afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Formerum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Formerum oktober 2023

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Formerum? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een opsomming met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Essent, Vattenfall, Pure Energie, Eneco en ook Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 1800 kWh tot 3000 kWh stroom en 1400 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: achterhaal wel de condities van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Formerum. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde organisatie. Hierin bekijk je de geldige tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Dat werkende contract zal worden beëindigd. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe aanbieder. Meestal moet dit zo’n week voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieaanbieder communiceert dit weer richting je voormalige aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Formerum. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Daarbij krijg je de eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “Eneco vergelijken“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante opties zijn zon en wind (energie). Veel van de leveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Terschelling.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Nefit, AWB, Atag, Vaillant of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw eigen verbruik kunt minderen kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Formerum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Formerum en bezuinig op gas en licht!