Energieleveranciers Flevoland Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Flevoland vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle unieke welkomstacties die je niet via de website van o.a. E.ON en Leon Zeewolde kunt vinden. Overstappen gaat makkelijk en kost slechts een paar minuten. Op deze website vind je nuttige informatie en handreikingen ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Flevoland

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Flevoland? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Verder hanteren de meeste maatschappijen een flinke welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €160 – €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken IJsselstein.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een behoorlijk gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Flevoland april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan vind je een overzicht met de meest voordelige energieleveranciers. Je vindt zo à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Tips gebruiken bij het invullen van jouw verbruik? Hieronder tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.450 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 2.050 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende providers vergelijken. Van Energieflex tot Vattenfall.

Flink besparen op jouw energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €335 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Flevoland

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door energieleverancieractie.nl kan men rap energieprijzen Flevoland vergelijken. Geef je woongegevens plusverbruiksgegevens in, en bekijk meteen het goedkoopste contract. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar site van de leverancier. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en ontdek meteen de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Schijf afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Flevoland?

 1. Geef jouw postcode door (Flevoland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Flevoland april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Flevoland? Op energieleverancieractie.nl check je een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, Eneco en natuurlijk Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2300 kWh t/m 3350 kWh stroom plus 1150 m3 – 1800 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: achterhaal wel de voorwaarden van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Flevoland. Zodra je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde maatschappij. In dit schrijven vind je de prijzen en condities (zoals energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het lopende energiepakket wordt stopgezet. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande aanbieder. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd iets voor de ingangsdatum, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” energieleverancier communiceert dit weer richting je voormalige leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Flevoland. Je ontvangt hiervan een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Tevens ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “actie Westland Infra“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal leveranciers maken hier graag gebruik van. De maatschappijen reserveren windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Flevoland.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Remeha, AWB, Nefit, Intergas of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Flevoland.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Als je het verbruik van energie kan verlagen heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Flevoland

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Flevoland en bezuinig op gas en licht!