Energieleveranciers Firdgum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Firdgum vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel exclusieve welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Anode Energie of Vrijopnaam kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en snel. Hieronder bekijk je bruikbare aanwijzingen en hulp ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Firdgum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Firdgum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en adres. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energiekosten. Dat bepaalt maar beperkt de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Tevens geven veel leveranciers een gulle welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €140 t/m €195. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Ottoland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een behoorlijk moeilijke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Firdgum juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Daarna volgt een lijst met de beste energiecontracten. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten geregeld. Advies nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Op deze website check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.950 kWh 625 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.725 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.375 kWh 2.000 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot UnitedConsumers.

Makkelijk besparen op energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €325 per jaar.

Probleemloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Firdgum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kun je rap energieprijzen Firdgum vergelijken. Voer je adres en gas/licht inschatting in en zoek probleemloos de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaald pakket? Klik dan op de merkpagina. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en achterhaal snel de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Zuiddorpe afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Firdgum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Firdgum juni 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Firdgum? Hier bekijk je een opsomming met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Essent, Eneco, Vattenfall, NLE en ook Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio met een verbruik van 1750 kWh – 3400 kWh stroom en 900 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: check ten alle tijde de voorschriften van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Firdgum. Zodra je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen aanbieder. Daarin bekijk jij de geldige tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan regiotoeslag, energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Jullie vorige gas & licht pakket zal worden opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige energiemaatschappij. In de meeste gevallen moet dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” leverancier communiceert dit weer richting je voormalige aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Firdgum. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon wijzigen. Daarbij krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “Anode Energie vergelijken“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste manieren zijn zon en wind (energie). Het gros van de energie-aanbieders doen hier aan mee. De leveranciers halen deze zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Franekeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Nefit, AWB, Remeha, Vaillant of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je het verbruik van energie kan verlagen kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Firdgum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Firdgum en bespaar op gas en licht!