Energieleveranciers Finsterwolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Finsterwolde vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel exclusieve welkomstkortingen die men standaard niet bij bijvoorbeeld Energieflex of Qurrent kan afsluiten. Het oversluiten gaat handig en vlug. Op energieleverancieractie.nl lees je praktische gegevens en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Finsterwolde

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Finsterwolde? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en postcode. Ook moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder geven veel leveranciers een royale welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €180 tot +/- €235. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Ottersum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een behoorlijk flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Finsterwolde mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Vervolgens check je een lijst met beschikbare energieleveranciers. Jij kiest direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is zo geregeld. Advies nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Hier tref jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 625 m³
2 personen 2.150 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle populaire partijen vergelijken. Van Eneco tot Innova Energie.

Het goedkoopste contract

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €365 per jaar.

A la minute overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Finsterwolde

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Geholpen door energieleverancieractie.nl kan jij direct energieprijzen Finsterwolde vergelijken. Vul postcode + huisnummer & energieverbruik in en kies vlug de goedkoopste aanbieder. Meer details over een zekere leverancier? Ga dan verder naar site van de leverancier. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en achterhaal binnen no-time de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Zuidbroek afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Finsterwolde?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Finsterwolde mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Finsterwolde? Op de site lees je een opsomming met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, Eneco + Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl met een verbruik van 1900 kWh – 2550 kWh stroom en 1200 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: bekijk altijd de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Finsterwolde. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe organisatie. Daarin zie je de prijzen en condities (bijvoorbeeld netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Jouw lopende energiecontract wordt opgezegd. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: ga je van woning wisselen? Jij zult dan normaal gesproken het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande aanbieder. In de meeste gevallen moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Finsterwolde. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Tevens incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “Allure Energie vergelijken“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Oldambt.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Nefit, AWB, Remeha, Atag of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw energieconsumptie minimaliseert kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Finsterwolde

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Finsterwolde en betaal minder voor gas en licht!