Energieleveranciers Ferwoude Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ferwoude vergelijken gaat eenvoudig met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel tijdelijke welkomstacties die men standaard niet bij bedrijven als E.ON of Powerpeers kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en zonder problemen. Op deze website doorzoek jij nuttige aanwijzingen en hulp t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ferwoude

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Ferwoude? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: verbruik (kWh en m3) en adres. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook bieden veel organisaties een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €160 – €220. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Oterleek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een behoorlijk moeilijke rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ferwoude mei 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Dan volgt een opsomming met de beste energiemaatschappijen. Je ontdekt vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Problemen bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op deze pagina bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 600 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van De Vastelastenbond tot en met Vandebron.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €315 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Ferwoude

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van de vergelijker kan jij onmiddellijk energieprijzen Ferwoude vergelijken. Geef je woongegevens & gas/licht inschatting in en kies à la minute het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zekere leverancier? Dat is te vinden in site van de leverancier. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en signaleer meteen de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Zuid-Beijerland afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Ferwoude?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Ferwoude mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ferwoude? Op deze pagina lees je een tabel met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Greenchoice, Essent, Eneco, Vattenfall maar ook Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Oxxio berekend met een consumptie van 1950 kWh tot 3350 kWh stroom plus 1350 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land kies jij er zelf voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over je energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: doorzoek ten alle tijde de kleine lettertjes van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Ferwoude. Als het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de aankomende leverancier. In deze mail of brief bekijk jij alle tarieven en voorwaarden (zoals energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Jullie actuele energiecontract zal worden opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan doorgaans het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande maatschappij. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige maatschappij speelt de standen door aan jouw “oude” maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Ferwoude. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Daarbij ontvang je de eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “Cogas abonnement“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante opties zijn windenergie en zonne-energie. Veel energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen kopen deze windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Nefit, AWB, Remeha, Intergas of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je het verbruik van energie vermindert levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Ferwoude

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Ferwoude en betaal minder voor gas en licht!