Energieleveranciers Enkhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Enkhuizen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle exclusieve acties die jij via de sites van aanbieders zoals Budget Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Overstappen gaat makkelijk en snel. Hieronder lees je handige details en tips ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Enkhuizen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Enkhuizen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en woning. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Verder hanteren sommige leveranciers een vorstelijke welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €140 tot €290. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Oosterend.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aanzienlijk flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Enkhuizen april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop doorzoek je een tabel met beschikbare energiebedrijven. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten gedaan. Advies nodig bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Hierna tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 725 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 2.025 m³

Alle pakketten

Alle populaire partijen vergelijken. Van Engie tot Vattenfall.

Besparen op de energienota

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €265 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Enkhuizen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van energieleverancieractie.nl kan men eenvoudig energieprijzen Enkhuizen vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruiksgegevens in, en selecteer binnen no-time het goedkoopste pakket. Meer details over een zeker contract? Dat is te vinden in site van de leverancier. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan hiernaast en bekijk direct de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Zalk afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Enkhuizen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Enkhuizen april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Enkhuizen? Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij een aantal van veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Eneco, Greenchoice, Pure Energie en natuurlijk Oxxio, ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers berekend met een consumptie van 1900 kWh tot 3600 kWh stroom plus 900 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: bekijk altijd de condities van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Enkhuizen. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de aankomende maatschappij. Daarin bekijk je de geldige tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Je werkende contract wordt opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: ga je verhuizen? Jij zult dan meestal het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energiemaatschappij. Normaliter moet dit iets voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 15 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige maatschappij stuurt de standen door naar jouw “oude” energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Enkhuizen. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Voorts incasseer je een eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “RENDO Netwerken groene stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Veel van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Enkhuizen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Een windturbine levert schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je het verbruik van energie kunt minderen levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Enkhuizen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Enkhuizen en betaal minder voor gas en licht!