Energieleveranciers Engwierum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Engwierum vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle speciale aanbiedingen die je niet via de website van bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Oxxio kan scoren. Het oversluiten gaat makkelijk en snel. Hieronder doorzoek jij functionele aanwijzingen en adviezen bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Engwierum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Engwierum? Het is onmogelijk één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en locatie. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de energie jaarrekening: regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien hanteren sommige aanbieders een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €115 tot €225. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Oosterblokker.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een aardig ingewikkelde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Engwierum juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan vind je een overzicht met de goedkoopste energiebedrijven. Je selecteert rap de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is zo doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invullen van jullie energieverbruik? Hierna detecteer je het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 700 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan NLE.

Het goedkoopste contract

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €355 per jaar.

Razendsnel overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Engwierum

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van energieleverancieractie.nl kan jij eenvoudig energieprijzen Engwierum vergelijken. Voer je adres en ook energieverbruik in en vind moeiteloos het goedkoopste contract. Meer details over een bepaald pakket? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en vergelijk rap de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Zaandijk afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Engwierum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Engwierum juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Engwierum? Op deze website vind je een opsomming met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Vattenfall maar ook Qurrent, ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 2100 kWh t/m 3400 kWh stroom plus 1200 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jouw energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: check zeker even de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Engwierum. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde energiemaatschappij. In deze mail of brief zie jij alle tarieven en kleine lettertjes (bijvoorbeeld verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten, regiotoeslag, aansluitkosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Het oude gas & licht pakket wordt stopgezet. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige maatschappij. Normaal gesproken dien je dit te doen een paar dagen voor de overstapdatum, echter soms ook tot 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige aanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Engwierum. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Tevens krijgen jullie de eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “Endinet Groep groene stroom“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De bedrijven importeren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Dongeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw energieconsumptie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Engwierum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Engwierum en bespaar op gas en licht!