Energieleveranciers Ellertshaar Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ellertshaar vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek aantrekkelijke aanbiedingen die je niet via de website van bijvoorbeeld Budget Energie of Qwint kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en prettig. Op de site bekijk je nuttige aanwijzingen en tips t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ellertshaar

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Ellertshaar? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en locatie. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden flink wat maatschappijen een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €155 tot €195. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Onna.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een aardig ingewikkelde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ellertshaar mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Nadien doorzoek je een tabel met relevante energiemaatschappijen. Je ontdekt meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Advies nodig bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 625 m³
2 personen 2.175 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.425 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 1.925 m³

Alle pakketten

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Essent tot aan UnitedConsumers.

Besparen op de energienota

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €255 per jaar.

Probleemloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ellertshaar

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door onze zoekmachine kun je snel energieprijzen Ellertshaar vergelijken. Geef je woongegevens en gas/licht inschatting in en kies eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaalde leverancier? Klik dan op de merkpagina. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan rechts en ontdek à la minute de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Woudrichem afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ellertshaar?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Ellertshaar mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Ellertshaar? Op de site bekijk je een tabel met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, Pure Energie, NLE, Greenchoice maar uiteraard ook Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 1600 kWh t/m 4050 kWh stroom en 900 m3 tot 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: achterhaal ten alle tijde de condities van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Ellertshaar. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe energiemaatschappij. Hierin tref jij de geldige tarieven en kleine lettertjes (bijvoorbeeld vastrecht, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, energiebelasting, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw huidige energiecontract wordt opgezegd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe maatschappij. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Ellertshaar. Ze sturen jou hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Daarnaast ontvang je een eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Oxxio groene stroom“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn wind en zon (stroom). Het gros van de aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De organisaties halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus de “extra” stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Borger-Odoorn.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Nefit, Atag, Intergas, AWB of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Ellertshaar

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Ellertshaar en bespaar op gas en licht!