Energieleveranciers Eemnes Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €575 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eemnes vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek tijdelijke aanbiedingen die jij via de sites van bijv. Clean Energy en Qwint kan scoren. Overstappen gaat eenvoudig en probleemloos. Op deze pagina doorzoek jij nuttige toelichtingen en hulp ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Eemnes

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Eemnes? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van factoren als: energieconsumptie en postcode. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Deze bepalen slechts deels je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, opslag duurzame energie, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder schenken flink wat aanbieders een hoge welkomstkorting bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €105 – €230. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Ochten.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een behoorlijk gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eemnes mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Hierna doorzoek je een lijst met beschikbare energiecontracten. Je vindt zo meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Moeite bij het invoeren van jullie energieverbruik? Op deze website vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 625 m³
2 personen 2.225 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.775 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.050 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Fenor tot HVC.

Vind het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €475 per jaar.

A la minute overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Eemnes

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van onze tool kun je probleemloos energieprijzen Eemnes vergelijken. Vul postcode + huisnummer en gas/licht inschatting in en selecteer onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en check vlug de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Corle afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Eemnes?

 1. Geef jouw postcode door (Utrecht)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Eemnes mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Eemnes? Hier vind je een tabel met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, Pure Energie, NLE, Greenchoice, Vattenfall en ook ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers met een verbruik van 1950 kWh tot 3500 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: controleer ten alle tijde de opgestelde regels van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Eemnes. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe energieleverancier. Aan de hand daarvan vind je de kosten en kleine lettertjes (zoals netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan bindend.

Huidige contract beëindigen

Je vorige contract wordt beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige leverancier. Doorgaans wordt dit van je gevraagd vlak voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstapdatum. De toekomstige energieaanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Eemnes. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Bovendien krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “Qurrent stroom“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De organisaties kopen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Eemnes.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Nefit, Intergas, Vaillant, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Utrecht.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Eemnes

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Eemnes en betaal minder voor gas en licht!