Energieleveranciers Eckelrade Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eckelrade vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel exclusieve welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Huismerk Energie en Oxxio kan afsluiten. Overstappen van energie gaat makkelijk en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl lees je functionele toelichtingen en handreikingen bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Eckelrade

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Eckelrade? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van factoren als: gas- en stroomverbruik en locatie. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie energie jaarrekening: leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Tevens gunnen enkele leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €115 tot €220. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Nuenen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om nogal een ingewikkelde rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eckelrade mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend doorzoek je een resultatenpagina met de goedkoopste energie aanbieders. Je selecteert meteen de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen no-time doorgevoerd. Tips gebruiken bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.975 kWh 675 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.225 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire partijen vergelijken. Van Essent tot aan Vattenfall.

Besparen op je energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €405 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Eckelrade

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels onze tool kan je rap energieprijzen Eckelrade vergelijken. Geef je woongegevens & energieverbruik in en bekijk probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zeker pakket? Klik dan op de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en vergelijk meteen de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Wilsum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Eckelrade?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Limburg)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Eckelrade mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Eckelrade? Op de site check je een ranglijst van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Vattenfall, NLE maar ook ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie, Qurrent uitgaande van een verbruik van 1900 kWh tot 3350 kWh stroom plus 850 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: check altijd de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Eckelrade. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe leverancier. Aan de hand daarvan lees je de geldige tarieven en bijkomende kosten (onder andere energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag, leveringkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude contract opzeggen

Jouw werkende pakket zal worden opgezegd. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. Normaliter gebeurt dit vlak voor de overstapdatum, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” aanbieder stuurt de standen door naar de eerdere energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Eckelrade. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Ook krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “HVC stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zon en wind (energie). Bijna alle energieleveranciers doen hier aan mee. De bedrijven importeren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Eijsden-Margraten.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Limburg.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je het verbruik van energie minimaliseert heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Eckelrade

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Eckelrade en betaal minder voor gas en licht!