Energieleveranciers Dwingeloo Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dwingeloo vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle aantrekkelijke kortingsacties die men standaard niet bij bijv. Huismerk Energie en Powerpeers kunt vinden. Overstappen gaat moeiteloos en snel. Hier bekijk je praktische toelichtingen en handreikingen bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Dwingeloo

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Dwingeloo? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met aspecten als: verbruik (kWh en m3) en adres. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien bieden flink wat maatschappijen een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €175 tot +/- €240. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Noordgouwe.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een aardig flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dwingeloo juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Aansluitend check je een opsomming met de beste energieleveranciers. Jij kiest meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen no-time doorgevoerd. Hulp nodig bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 750 m³
2 personen 2.100 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.450 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op je energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €365 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Dwingeloo

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. onze speciale vergelijker kan jij onmiddellijk energieprijzen Dwingeloo vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruik in, en vind ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Meer info over een zeker pakket? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vind binnen no-time de beste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Wijnbergen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Dwingeloo?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Dwingeloo juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Dwingeloo? Op deze website bekijk je een lijstje met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Essent, Eneco, NLE + Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent uitgaande van een verbruik van 1750 kWh t/m 3150 kWh stroom en 1300 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij je leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: bekijk wel de condities van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Dwingeloo. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen aanbieder. Daarin bekijk jij de kosten en condities (zoals netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je gratis en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Jullie actuele pakket wordt beëindigd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige leverancier. Gewoonlijk moet dit vlak voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieaanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Dwingeloo. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment corrigeren. Tevens krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “Clean Energy stroom“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante opties zijn zonnestroom en windenergie. De meeste leveranciers hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen kopen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Westerveld.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Vaillant, AWB, Nefit, Remeha of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval jij de energievraag kan verlagen heeft dat direct effect. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Dwingeloo

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Dwingeloo en bezuinig op gas en licht!