Energieleveranciers Drouwenermond Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Drouwenermond vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel speciale welkomstkortingen die jij via de sites van bijv. Allure Energie en HVC kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en rap. Hieronder vind jij praktische details en adviezen dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Drouwenermond

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Drouwenermond? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: energieconsumptie en woning. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Controleer maar de energie jaarrekening: verbruikskosten, netbeheerkosten, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens hanteren veel bedrijven een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €105 tot €260. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Noorbeek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over nogal een flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Drouwenermond mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Vervolgens vind je een tabel met beschikbare energieleveranciers. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel gedaan. Problemen bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 725 m³
2 personen 2.150 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 2.100 m³

Complete vergelijking

Alle grote providers vergelijken. Van Energieflex tot Oxxio.

Besparen op je energie

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €415 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Drouwenermond

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop contract? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van de vergelijker kan jij probleemloos energieprijzen Drouwenermond vergelijken. Geef je woongegevens en verbruiksgegevens in, en selecteer ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Meer info over een bepaalde leverancier? Bekijk dan de merkpagina. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en vind snel de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Wijdewormer afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Drouwenermond?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Drouwenermond mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Drouwenermond? Op deze pagina doorzoek jij een lijstje met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Essent, NLE en ook Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 2150 kWh tot 3850 kWh stroom en 700 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: doorzoek uiteraard de voorschriften van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Drouwenermond. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe energiemaatschappij. Daarin vind je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (denk aan vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat vorige gas & licht pakket wordt beëindigd. Dikwijls zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: krijg je een andere huis? Jij zult dan normaliter het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe maatschappij. Normaliter moet dit een paar dagen voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” leverancier speelt de standen door aan jouw “oude” leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Drouwenermond. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon wijzigen. Ook krijg je te maken met een eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Westland Infra gas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Veel van de aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De organisaties importeren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Borger-Odoorn.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren schone windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra je het verbruik van energie minimaliseert zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Drouwenermond

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Drouwenermond en bespaar op gas en licht!