Energieleveranciers Dongjum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dongjum vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel speciale welkomstacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Eneco of MAIN Energie kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en zonder problemen. Op deze website lees je nuttige gegevens en adviezen t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Dongjum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Dongjum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en postcode. Ook moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: regiotoeslag, leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Ook geven de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €135 tot +/- €220. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Nieuwveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een aardig complexe calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dongjum april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens volgt een overzicht met de goedkoopste energieleveranciers. Je ontdekt snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Hulp nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op deze website vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 700 m³
2 personen 2.175 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.825 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 1.950 m³

Alle organisaties

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Fenor tot aan Vattenfall.

Makkelijk besparen op energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €415 per jaar.

Probleemloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Dongjum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van de vergelijker kan jij ogenblikkelijk energieprijzen Dongjum vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & energieverbruik in en bekijk rap de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde leverancier? Bekijk dan de merkpagina. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vergelijk ogenblikkelijk de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Westerlee afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Dongjum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Dongjum april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Dongjum? Nu vind je een lijstje met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Greenchoice, Eneco, Essent + Qurrent, Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1750 kWh tot 3900 kWh stroom plus 1250 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over je maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: controleer wel de condities van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Dongjum. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde energieaanbieder. In dit schrijven vind je de geldige tarieven en regelgeving (denk hierbij aan vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Dat lopende energiecontract wordt stopgezet. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf doorgaans het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieaanbieder. Doorgaans wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energieaanbieder geeft dit door aan jouw oude energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Dongjum. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Bovendien krijg jij een overzicht + eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “DELTA gas“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Veel maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De organisaties bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Franekeradeel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij de energievraag kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Dongjum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Dongjum en bezuinig op gas en licht!