Energieleveranciers Dongen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dongen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel speciale kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Allure Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Op deze website vind jij bruikbare gegevens en handreikingen t.b.v. het speuren naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Dongen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Dongen? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: energieconsumptie en adres. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energiekosten. Dat bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Verder gunnen flink wat leveranciers een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €95 tot €270. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Nieuwstadt.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een behoorlijk complexe calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dongen juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien doorzoek je een lijst met de goedkoopste energie aanbieders. Jij kiest à la minute de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is zo gepiept. Tips gebruiken bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op deze website vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.725 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.375 kWh 2.050 m³

Alle organisaties

Alle bekende partijen vergelijken. Van Clean Energy tot aan MAIN Energie.

Makkelijk besparen op energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €245 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Profiteer van de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dongen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van onze speciale vergelijker kan men rap energieprijzen Dongen vergelijken. Voer je adres & verbruik in, en bekijk onmiddellijk het goedkoopste pakket. Meer details over een zeker pakket? Ga dan verder naar website van de aanbieder. Check nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en bekijk onmiddellijk de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Westerland afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Dongen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Dongen juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Dongen? Op energieleverancieractie.nl check je een tabel met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Pure Energie, Vattenfall, Essent maar uiteraard ook Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers op basis van een verbruik van 1950 kWh t/m 4200 kWh stroom en 1100 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: check ten alle tijde de condities van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Dongen. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde maatschappij. Daarin tref je de prijzen en condities (denk hierbij aan netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Je oude energiepakket wordt stopgezet. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe aanbieder. Dikwijls doe je dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Dongen. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Tevens incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “De Vastelastenbond gas“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante opties zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers kopen deze zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Dongen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij de energievraag reduceert kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Dongen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Dongen en bezuinig op gas en licht!