Energieleveranciers Donderen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Donderen vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek speciale welkomstacties die je niet via de website van bijv. Budget Energie en Vrijopnaam kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl vergaar je toepasbare details en handreikingen bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Donderen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Donderen? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van factoren als: gas- en stroomverbruik en postcode. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens verstrekken de meeste aanbieders een royale welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €180 – €270. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Nieuwpoort.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aanzienlijk flinke rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Donderen mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Daarna doorzoek je een resultatenpagina met beschikbare energie aanbieders. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Moeite bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hier bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 750 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot en met Vattenfall.

Besparen op de energienota

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €345 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Donderen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een goedkoop contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van energieleverancieractie.nl kan jij probleemloos energieprijzen Donderen vergelijken. Geef je woongegevens en stoom/gas verbruik in en zoek rap de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zekere aanbieder? Klik dan op site van de leverancier. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en ontdek binnen no-time de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Westerhoven afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Donderen?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Donderen mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Donderen? Op energieleverancieractie.nl check je een lijstje met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, Pure Energie, NLE, Greenchoice + ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, Oxxio berekend met een consumptie van 2350 kWh tot 3050 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: controleer uiteraard de voorwaarden van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Donderen. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe aanbieder. In deze mail of brief vind jij afgesproken prijzen en bijkomende kosten (onder andere verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Jullie huidige pakket wordt stopgezet. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: ga je verhuizen? Dan moet je zelf meestal het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. In de regel wordt dit van je gevraagd iets voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” leverancier speelt de standen door aan de eerdere energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Donderen. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon bewerken. Bovendien krijgen jullie een eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “Clean Energy gas“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante opties zijn wind en zon (stroom). Veel aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers reserveren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Tynaarlo.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiecontract doet hier aan mee. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Donderen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Donderen en bespaar op gas en licht!