Energieleveranciers Doldersum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Doldersum vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek speciale welkomstkortingen die je niet via de website van bedrijven als Essent of MAIN Energie ontvangt. Overstappen gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op deze website doorzoek jij functionele informatie en tips t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Doldersum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Doldersum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energiekosten. Dit bepaalt slechts deels de energienota. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens hanteren enkele bedrijven een royale welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €95 tot +/- €275. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Nieuwleusen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is nogal een flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Doldersum april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Nadien volgt een resultatenpagina met de beste energie aanbieders. Je ontdekt à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo doorgevoerd. Moeite bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hierna tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 600 m³
2 personen 2.475 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.100 m³

Complete vergelijking

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Budget Energie tot aan Vandebron.

Makkelijk besparen op energie

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €375 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Doldersum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Middels onze tool kan men meteen energieprijzen Doldersum vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruiksgegevens in, en kies meteen de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een zeker pakket? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Check nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en ontdek ogenblikkelijk de beste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Westergeest afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Doldersum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Doldersum april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Doldersum? Hier check je een tabel met meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Essent, Eneco, NLE, Vattenfall en ook Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 1650 kWh tot 3900 kWh stroom plus 1150 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: achterhaal ten alle tijde de opgestelde regels van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Doldersum. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieaanbieder. Daarin tref je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (bijvoorbeeld energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Jullie huidige energiecontract wordt beëindigd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande leverancier. Dikwijls dien je dit te doen zo’n week voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” maatschappij stuurt de standen door naar de eerdere aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Doldersum. Het is nog even wachten op een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Tevens krijgen jullie de eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “Anode Energie gas“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel energieleveranciers doen hier aan mee. De bedrijven importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Westerveld.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Vaillant, Atag, Intergas, Remeha of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw energieconsumptie kunt terugdringen levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Doldersum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Doldersum en bespaar op gas en licht!