Energieleveranciers Diever Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €585 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Diever vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle tijdelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Allure Energie en Innova Energie kunt vinden. Overstappen van energie gaat handig en is zo gepiept. Op deze pagina lees je nuttige informatie en support t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Diever

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Diever? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: stroom- en gas consumptie en woning. Ook moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten: het telt allemaal mee. Verder bieden de meeste leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €185 tot €230. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Nieuwediep.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft nogal een ingewikkelde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Diever april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Vervolgens tref jij een tabel met beschikbare energiecontracten. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel gedaan. Advies nodig bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Hier detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.225 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot Qwint.

Het goedkoopste contract

Niet langer een hoge rekening. Dit scheelt je zo €225 per jaar.

Gelijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Diever

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Middels onze tool kan men probleemloos energieprijzen Diever vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruik in, en vind probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en bekijk direct de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Wernhout afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Diever?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Diever april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Diever? Nu check je een ranglijst van veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Essent, Eneco, NLE, Pure Energie en ook Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent gerekend met een verbruik van 2150 kWh t/m 3050 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: controleer uiteraard de opgestelde regels van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Diever. Zodra het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde energieleverancier. Hierin lees je de prijzen en kleine lettertjes (denk hierbij aan opslag duurzame energie, aansluitkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Jouw lopende gas en stroom pakket wordt opgezegd. Normaliter krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan in de meeste gevallen het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe energiemaatschappij. Normaal gesproken doe je dit zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Diever. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Daarnaast krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “Qurrent actietarief“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Westerveld.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Vaillant, Atag, Nefit, AWB of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie kunt minderen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Diever

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Diever en bespaar op gas en licht!